Søg
 

Har du sovet godt. Afprøvning af en app til patienters mulighed for hvile

Nyt projekt skal mindske støj, når patienterne hviler sig.

​PFI vil i samarbejde med Audiocura og fire afdelinger fordelt på Holbæk Sygehus og Sjællands Universitetshospital afprøve en løsning til monitorering af støj på kliniske afdelinger.

Når patienter er indlagte, spiller søvn og hvile en afgørende rolle i forhold til patientens restitution og livskvalitet. Alligevel oplever mange patienter forstyrrelser af deres nattesøvn og middagshvile. Det er på baggrund af dette, at projektet 'Har du sovet godt?' vil afprøve en løsning til monitorering af støj på kliniske afdelinger.

Projektet er et offentligt-privat-samarbejde (OPI) med virksomheden Audiocura og fire afdelinger i Region Sjælland.

Projektet har netop fået 324.000 kr. af Styregruppen for Innovation (SGI). Fire afdelinger fordelt på Holbæk Sygehus og Sjællands Universitetshospital sætter fokus på patienternes oplevelser af støj, mens de er indlagt. I projektet vil de fire afdelinger afprøve systemet SoundLogger, som er udviklet af Audiocura Aps i Århus.

Afdelingerne vil bruge projektet i deres løbende forbedringsarbejde for at reducere støj og dermed optimere patienternes muligheder for søvn og hvile.

Teknologien er udviklet i et tidligere Markedsmodningsfondsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitetshospital bl.a. deres intensivafdeling og Audiocura. I Region Sjælland vil teknologien blive afprøvet i andre sammenhænge og den opsamlede viden vil indgå i både den private virksomheds videre markedsmodning af løsningen samt i Region Sjællands interne forbedringsarbejde i forhold til støjreduktion og forbedring søvn og hvileperioder hos indlagte patienter. Projektideen er modtaget via Én indgang.

Ved at kunne monitorere og arbejde med forbedring af støjreduktion over for patienter, og derunder særligt svage og sårbare patienter, forventes generelt bedre restituering og særligt en reduktion i forekomsten af delir.

De fire deltagende afdelinger

Geriatrisk Afsnit (Holbæk Sygehus), Medicinsk Afdeling, (SUH, Roskilde) samt Intensiv Afsnit på Anæstesiologisk Afdeling og Ortopædkirurgisk Afdeling (begge SUH, Køge).

Projektet løber fra august 2017 og otte måneder frem.

Du er velkommen til at kontakte projektleder Jesper Lakman for yderligere spørgsmål på mail: jelak@regionsjaelland.dk eller på tlf.: 81 71 29 00.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
08.08.17
Opdateret
09.08.17
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Produktion, Forskning og Innovation (PFI)
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg os på Facebook, LinkedIn og Twitter.