Søg
 

Aktuelle forskningsprojekter

Dokumentation af socialpædagogisk praksis

Projektperiode: januar 2017 til december 2018
Deltagende tilbud: Samtlige regionale sociale tilbud i 2018

Formålet med projektet er at udvikle en meningsfuld dokumentation, der kan sikre kvaliteten i det socialpædagogiske arbejde i samarbejde mellem de forskellige aktører. Dette skal ske gennem udvikling af de værktøjer, man anvender til at dokumentere praksis, og den måde arbejdet med dokumentation organiseres og ledes. 

Projektet udføres af forskere fra Professionshøjskolen Absalon, anført af ph.d. og adjunkt Morten Velsing Nielsen (Center for Socialt Arbejde og Forvaltning, Absalon), docent Randi Andersen (Center for Pædagogik, Absalon) og ph.d. Jonas Sprogøe (Bedre Praksis).Narrativ tilgang i socialpædagogisk arbejde


Projektperiode: juni 2017 – december 2019
Deltagende tilbud: Else Hus, Himmelev og Synscenter Refsnæs

Projektet er både et metodeudviklings- og et følgeforskningsprojekt. Overordnet vil projektet give viden om, hvordan narrative metoder i socialpædagogisk arbejde kan skabe forandringer for såvel beboere som medarbejdere. Ved at anvende den narrative metode får beboerne støttet deres identitetsdannelse, og medarbejdere får et udvidet blik på beboernes liv og ressourcer, hvilket også påvirker de faglige metoderefleksioner i organisationen.

Projektet udføres af forskere fra Aalborg Universitet (AAU) anført af ph.d. Inger Bruun Hansen og ph.d. Anne Breumlund (Institut for Sociologi og Socialt Arbejde).


Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
23.01.18
Opdateret
23.01.18
Link til denne side:
 

 Kontrakt

 
Socialområdet
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 57 00
Fax 50 87 57 49

Regionsrådet

Se de 41 politikere, der udgør Region Sjællands Regionsråd.